Select Page

Paycom Corporate Headquarters


Client:
Chad Richison, CEO

Project Type:
New Construction

Construction Type:
3-story and basement with concrete tilt-up, stone veneer and cedar accents

Square Footage:
Completed: (3) buildings on campus, 90,000 sq. ft. per building + single-story gymnasium 11,000 sq. ft / Under Construction: (1) 250,000 sq. ft. building

As part of a master campus plan to accommodate Paycom Corporate Headquarters’ growth, the company sought to start with a new 3-story building along with a basement and on-site gym facility. The main building is placed back off of the main access road on the north side of an existing ravine. To complement the building, the ravine was designed as a water feature with two large fountains located at the center. One of the first sales offices is located in Denver, Colorado which influenced the direction of the architectural design and finishes. To tie into the Colorado aesthetics in an economical approach, the building is constructed of tilt-up a concrete, stone veneer and cedar accenting which is carried through into the interior space.

The  atrium lobby provides an expansive view of all three floors accented with stone veneer, wood paneling, dark tile flooring, cedar ceiling and exposed trusses. The spatial layout includes open office areas, private offices, multi-purpose rooms, conference rooms, board room, storage rooms, break rooms, cafeteria and a data center in the basement. The data center doubles as a FEMA rated safe room that accommodates up to 400 people. The gym offers a wide variety of work out equipment, locker rooms and full length basketball court with a track around the perimeter.

Top